Visual Monkey - Visuaalisen suunnittelun toimisto, Helsinki

VisualMonkey / Illustrations / TVN characters / 2023
VisualMonkey / Illustrations / TVN characters / 2023
VisualMonkey / Illustrations / TVN characters / 2023

Kuvituksia talous- ja velkaneuvontaan

Kuvitusten teemat liittyvät talouden hallintaan, mutta myös velkajärjestelyyn. Kuvituksia käytetään esitteissä ja digitaalisesti päivittäisessä asiakaspalvelutyössä. Teemat käsittelevät sekä pieniä että suuria talous- ja velkakysymyksiä. Esillä on koko elämänkaari, vauvasta vaariin.

Projekti sisältää visuaalisen suunnittelun, kuvitukset ja esitekonseptien suunnittelun. Kuvitusten teemat käsittelevät talous- ja velkaneuvonnan palveluja, ennakoivaa taloudenhallintaa, oman talouden suunnittelua sekä hyvien taloudellisten valintojen tekemistä. Velkajärjestelyssä avataan velkojen hallintaan liittyviä vaiheita ja keinoja kuten velkojen vyörytys ja järjestelylaina. Asiakkaalle luotiin taitettava esitekonsepti sekä tietolehtiset-sarja. Esitteet on toteutettu neljällä kielellä; suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saameksi. Kuvitukset toistuvat esitteissä, tietolehtisissä, julisteissa, rollupeissa ja flyereissa. Ne ovat asiakkaan käytössä myös yksittäisinä hahmoina ja teemakuvina, joita on mahdollista käyttää kaikissa viestintäkanavissa ja esittelyaineistoissa. Projektia on työstetty vuosien 2022 ja 2023 aikana. 

Visual Monkey: Visual consulting, visual design and illustrations. Publisher: The Ministry of Justice. 

Kieliversioiden toteutus kasvatti aineistosta valtavan

Talous- ja velkaneuvonnalla on 23 toimipistettä eri puolilla Suomea. Asiakaskohtaamisissa jaettavat materiaalit, yleisesitteet ja tietolehtiset, personoitiin toimistojen osoite- ja yhteystiedoilla. Viestinnän tueksi toteutettiin flyerit, julisteet ja rollupit toimistoihin ja tapahtumiin jaettavaksi. Tämä kaikki toteutettiin neljällä kielellä; suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saameksi. Ja vielä lopuksi materiaaleista tehtiin painovalmiit ja kevyet digitaaliset tiedostot.

Visuaalinen konsultointi ja projektinhallinta korostuu
Tämä case-esimerkki avaa projektin laajuutta. Visuaalinen suunnittelu sisältää aina konsultointia ja projektin hallintaa. Se vaatii myös asiakkaan puolelta hyvän projektipäällikön, joka vastaa käännösten sujuvuudesta ja aikataulusta. Versioiden määrä, tiedostojen hallinta ja korjauskierroksiin kuluva työmäärä arvioidaan tarjouksessa. 

VisualMonkey / Illustrations / TVN characters / 2023

Detaljeja on paljon ja hahmot ovat eläväisiä. Brändivärit turkoosi, vihreä ja keltainen luovat aineistosta yhtenäisen.

Jaa julkaisu somessa

Muita kiinnostavia keissejä