Visual Monkey - Visuaalisen suunnittelun toimisto, Helsinki

”Jalkojen alla kevenee”

Kuvitus julistekilpailuun

Suunnittelukilpailuihin osallistuminen on osa graafikon ammattia. Piirrokset, mustekokeilut ja täpläykset paperille johtivat "Jalkojen alla kevenee" kuvitukseen.

Suomen Messut ja Grafia kutsuivat Visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö Grafian jäseniä osallistumaan julistesuunnittelukilpailuun keväällä 2019. Suomen Messujen 100-vuotisjuhlan teema on ”unohtumaton alku unelmille”. Oma ehdotukseni sai alkunsa uusien alkujen pohdinnasta ja siitä millaisia tunteita se herättää. Unelmat tekevät olon kevyeksi ja leijuvaksi. Ideoinnin ja havainnoin kautta päädyin kuvittamaan tunnetilaa hypyillä. Kuvitus ja roiskeet on maalattu musteella ja jatkotyöstön tein Illustratorissa. Teksti on muunnelma vektoroidusta Hand -fontista. Kilpailuehdotuksen nimi on ”Jalkojen alla kevenee”. Kilpailun tulokset julkistettiin Habitaressa 11.9.2019. Työ ei yltänyt finalistien joukkoon. Kilpailun voitti kuvittaja Ville Savimaa.

Poster competition design work in spring 2019. Helsinki Exhibition Center (Messukeskus) and Grafia invited members of Grafia, the association of visual communication designers, to participate in the poster design competition. The theme of the 100th anniversary of the Exhibition Center was “an unforgettable start to dreams”. In my own work, I reflect on the new beginnings and emotions it evokes. Dreams make you feel light and hovering, so I ended up illustrating the jumps. Work of art; the shoe and splashes are painted with ink on paper. The poster has been finalized in Illustrator.